Hukukta uyuşmazlıkların çözüm yolu olarak aslolan, uyuşmazlığın ortaya çıkmasından sonraki çözümlerinin nasıl sağlanacağı değil, uyuşmazlıkların ortaya çıkmasını engelleyici tedbirlerin nasıl alınacağıdır.Hukuki uyuşmazlıkların çözülmesi sadece dava açılması ve takibi ile değil, hukuki ilişkilerin dava açılmadan önce sağlam zenine oturtulması ile de olabilir. Bunun en etkili yolu da önleyici hukuki danışmanlık hizmetinin alınmasından geçer.
Şirketler ve İnsanlar arası hukuki ilişkilerin nitelik ve nicelik olarak sayı ve çeşitlerinin artması ile birlikte hukuki ilişkilerin doğuracağı uyuşmazlıkların asgariye indirilmesi için, hukuki ilişkilerin kurulması aşamasında ve uyuşmazlıkların çıkması halinde de çözüm sürecinde avukatlardan hukuki yardım alınması giderek daha fazla önem kazanmaktadır.
Hukuki sonuçları olan bir sözleşmenin altına atılan imza ile hukuki metnin tüm içeriği imza sahibini bağlamakta ve sorumluluk altına sokmaktadır. Bu nedenle dava süreci haricindeki hukuki süreçlerde konunun uzmanı tecrübeli bir avukattan hukuki danışmanlık ve hukuki yardım alan bilinçli kişi ve şirketlerin sayısı her geçen gün artmaktadır.
Ticari hayatta oluşabilecek veya oluşmuş olan hak kayıplarının mümkün olan en az seviyeye indirilmesi veya hiç oluşmaması, meydana gelen kayıplara karşı ise zararı ortadan kaldırmaya yönelik hızlı, akılcı ve pratik çözümlerin üretilmesinin en etkili yolu iş ve işlemlerin başlangıçlarından itibaren konusunun uzmanlarına danışılarak işlerin yapılmasıdır.
Özellikle ticaret şirketlerinin kuruluş aşaması, şirket ana sözleşmesinin düzenlenmesi, sözleşmesel süreçleri, sözleşmelerdeki karşılıklı yükümlülüklerin yerine getirilmesi ve diğer her türlü işlemlerinin hukuki denetimden geçerek orantısız olarak aleyhe ağır yükümlülük yüklemeyen sözleşmelerin yapılması son derece önemlidir.
İşçi-işveren ilişkilerinde iş akitlerinin düzenlenmesinden tutun da fazla mesai yaptırma, kıdem, ihbar tazminatları, yıllık iznin kullandırılması zamanı, iş akdinin işçi ve işveren tarafından feshi, grev ve lokavt hakkı gibi birçok konu işveren ve işletmesi açısından son derece önemli konulardır. Bu ve benzeri konularda işveren açısından hukuki korumanın sağlanması ancak sistemli bir hukuki denetim mekanizması ile mümkün olup bu hukuki denetim mekanizmasının en etkili biçimde sağlanması da konusunda uzman tecrübeli bir avukattan hukuki danışmanlık alınarak yapılabilir.
Hukuk Büromuz; koruyucu hukuk ve danışmanlık anlayışı ile, özellikle tüzel kişiliğe haiz her türlü şirketin, yönetimlerin, sitelerin ve şahısların hukuki sorunlarını bu sorunlar doğmadan hukuki olarak çözme anlayışı ile hareket etmektedir.
Sorunların doğması halinde de sulh odaklı hareket ederek çözüme kavuşturmak, mümkün olmadığı takdirde adli merciilerde en iyi şekilde savunma anlayısı ile hareket edip mevcut hukuki sorunlarına yönelik olarak hukuksal hizmetler verilmektedir.
Hukuk Büromuz, dava süreci haricindeki hukuki süreçlerde her türlü hukuki danışmanlık ve hukuki yardım hizmeti vermektedir.
Hukuk büromuz olarak verdiğimiz başlıca hukuki danışmanlık ve hukuki yardım hizmetlerimiz;
· Şirketlere ve kurumlara kurumsal olarak hukuki danışmanlık hizmetleri,
· Her türlü sözleşmenin düzenlenmesi ve denetlenmesi hizmetleri,
· Sözleşmelerin hukuki olarak incelenmesi ve denetlenmesi hizmetleri,
· İhtarnamelerin düzenlenmesi ve denetlenmesi hizmetleri
· İhbarnamelerin düzenlenmesi ve denetlenmesi hizmetleri,
· Protestoların düzenlenmesi ve denetlenmesi hizmetleri,
· Kira kontratlarının düzenlenmesi ve denetlenmesi hizmetleri,
· Uzlaşma ve Sulh süreci öncesinde hukuki hakların ve alacakların tespiti ve hesaplanması.
· Ticaret hukukuna ilişkin diğer konularda sözlü ve yazılı olarak danışmanlık hizmeti verilmesi.
Hukuk Büromuzun sunduğu ONLİNE HUKUKİ DANIŞMANLIK / SANAL OFİS hizmetleri kapsamında hukuki konularda sadece hukuki danışmanlık hizmeti verilmektedir.
Hukuk büromuzdan hukuki konularda danışmanlık talep etmek istemeniz halinde aşağıdaki iletişim formunu kullanarak bize ulaşabilirsiniz. Talebiniz akabinde ilgili birim tarafından e-posta ya da telefon aracılığıyla bilgilendirme yapılacaktır. Başvuran, başvurusunda adını soyadını, mail adresini, telefonunu ve açık adresini belirtmek zorundadır.
Bu nedenle geçerli bir e-posta adresi ve telefon numarası yazdığınızdan emin olun. İletişim formunu kullanarak hukuki konularda danışmanlık ücreti karşılığında avukata soru sorabilir, online destek talebinde bulunabilirsiniz.
Hukuki danışmanlık için konu sınırlaması bulunmamaktadır. Görüş istenen konu, bir olay olabileceği gibi bir hukuki konu da olabilir. Olay olması halinde olayın ayrıntılarıyla birlikte, konu olması halinde ise konunun açık ve somut bir şekilde ayrıntılarıyla birlikte ifade edilmesi gerekir. Danışacağınız konu ile ilgili var ise ilgili evrakları ek olarak göndermenizi tavsiye ederiz.
Talep edilen her hususta, görüş beyan etme zorunluluğumuz bulunmamaktadır. Bu konuda takdir yetkisi Hukuk Büromuza aittir.
E-mail üzerinden yazışma ile online ve yüz yüze görüşme şeklindeki danışmanlık hizmetleri hukuk büromuzca 0555 015 51 61 numaralı telefonumuzdan görüşülüp randevu alınarak hafta içi 09:00-18:00 saatleri arasında verilmektedir.
Danışmanlık İçin Randevu İletişim GSM Tel: 0555 015 51 61